Παρουσιάσεις μου σε σχολεία και άλλους φορείς

23-01-2020

Παρουσίαση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών Θεσσαλονίκης. Μια οπτικοακουστική και βιωματική γνωριμία με εναλλαγή των σχολικών τάξεων στο άθλημα του Μπότσια.

11-12-2019

Παρουσίαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πανοράματος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ανθρώπων με Αναπηρία 2019. Πρωτόγνωρη εμπειρία όσο αφορά την παρουσίαση με νοηματική... συναντήσαμε πολύ ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα και φιλοξενία.

02-12-2019

Παρουσίαση στο σχολείο της έφηβης συναθλήτριας μου (τότε) στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου 2012 και σήμερα εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στο 1ο Δημοτ. Σχολείο Επικαρπίας Χρυσ. Αντωνιάδου.

Και 2η παρουσίαση στο 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρού-πολης (Νικόπολη), της φίλης μου στην ειδική αγωγή Δέσποινας Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ανθρώπων με Αναπηρία 2019.

03-12-2018

Παρουσίαση στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ν. Προποντίδας (Πορταριά Χαλκιδικής) στο πλαίσιο της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας Ανθρώπων με Αναπηρία 2018.

02-12-2018

Παρουσίαση στο Γενικό Λύκειο Αξιού (Κύμινα Θεσσαλονίκης) στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ανθρώπων με.Αναπηρία 2018.

27-09-2018

Παρουσίαση στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αμπελοκήπων «Ρήγας Φεραίος» για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018.

10-01-2018

Παρουσίαση στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων (Ρετζίκι) για μία ακόμη παρουσίαση του αθλήματος Μπότσια και γενικότερα για την Αναπηρία σε μαθητές/τριες της 3ης τάξης.

17-12-2017

Παρουσίαση του αθλήματος στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μηχανιώνας. Ευχαριστούμε τους υπευθυνους καθηγητές για την ευκαιρία που μας έδωσαν να ενημερώσουμε τα παιδιά για την αναπηρία και όχι μόνο.

12-12-2017

Παρουσίαση στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλο-νίκης.

03-12-2017

Παρουσίαση στο 2o ΓΕΛ Εχεδώρου (Ν, Ιωνί-ας Θεσ/νικης) στο πλαίσιο ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου). Ευχαριστώ την κα Μαρία Πολίτου (Διευθύντρια) για την ευκαιρία που μου έδωσε να ενημερώσω τα παιδιά για την αναπηρία (και όχι μόνο) και την "ομάδα" μου παρά το δύσκολο πρόγραμμά τους.

30-11-2017

Παρουσίαση Boccia στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Θεσσαλονίκης  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με.Αναπηρία. Ήταν η 2η παρουσίαση στο ίδιο σχολείο, είχε προηγηθεί στις 7/10/2014 παρουσίαση στα πλαίσια της ημέρας Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού.

20-02-2017

Για δεύτερη φορά μετά από 4 περίπου χρόνια προκλήθηκα για παρουσίαση στο Πειραματικό Σχολείο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), σε μαθητές της Γ' Γυμνασίου του σχολείου. Στο τέλος της παρουσίασης μου ζητήθηκε μίνι συνέντευξη από δημοσιογραφική ομάδα μαθητριών για έντυπο του σχολείου.

21-11-2016

(12:00 π.μ.): Θεωρητική και πρακτική παρουσίαση και προσέγγιση του αθλήματος από κλιμάκιο της Εθνικής Μπότσια αποτελούμενη από τον ομοσπονδιακό προπονητή Γ. Τζήμα, τους παραολυμπιονίκες αθλητές Άννα Ντέντα (κατ. BC3), Αλέξανδρο Παπαδάκη (BC2), Νίκο Γονιό (παραολυ-μπιονίκης στίβου, νεο μέλος του μπότσια) και τους βοηθούς-συνοδούς Χριστίνα Ντέντα, Γεωργία Θεοδωρακοπούλου και Ευθύμιο Χατζηγεωργαντή.

05-11-2016

Σήμερα παρουσιάσαμε το Boccia στο 8o Σύστημα Αεροπροσκόπων Διαβατών-Ν.Μαγνησίας, όπου το ενδιαφέρον τους ήταν αμείωτο, ειδικότερα όταν έπαιξαν και γνώρισαν τις δυσκολίες και τις συγκινήσεις του αθλήματος βιωματικά. 

26-06-2016

Ήταν η δεύτερη φορά που επισκέφτηκα το ΕΛΕΠΑΠ για παρουσίαση Boccia, ήταν όμως όλα διαφορετικά-πρωτόγνωρα, από τα πρόσωπα, τον χώρο, ως και η παρουσίαση μου.

21-04-2016

ΤΕΕ Ειδiκής Αγωγής Β’ βαθμίδας Ανατ. Θεσσαλονίκης, σχολείο της συναθλήτριας μου στον Α.Σ.Α.Χ. Πηνελόπης Καραμπεΐδου (BC3).

05-04-2016

Έντονος ενθουσιασμός κυριάρχησε σε μαθητές και δασκάλους στην παρουσίασή μας Boccia με την Πηνελόπη Καραμπεΐδου στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Είδαμε πως μία απλή παρουσίαση Boccia μπορεί να γίνει μια χαρούμενη μικρή γιορτή, μία χαρούμενη και ευτυχισμένη ημέρα και να σκορπίσει τόση χαρά σε τόσο πολλά παιδιά κι αυτό το χαμόγελο όλων αυτών των παιδιών και η μελωδική φωνή τους να γίνεται η πολυτιμότερη ανταμοιβή που μπορείς να εισπράξεις για αυτό το λίγο που κάνεις...

31-03-2016

Παρουσίαση του αθλήματος μου (BOCCIA) στο περίπτερο του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - Γ.Γ.Α. για την Αθλητική Έκθεση Sportexpo Marathon στη ΔΕΘ.

02-02-2016

Αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που προσκλήθηκα από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό Θεσσαλονίκης, που φιλοξένησε τμήμα τάξης από Δημοτικό Σχολείο "αρτιμελών" παιδιών στα οποία έγινε μια πρώτη γνωριμία με τον παραολυμπιακό αθλητισμό και ειδικότερα το άθλημα Boccia, όμως η κάθε φορά είναι σαν πρώτη και οι συγκινήσεις μοναδικές όταν βλέπεις τα συναισθήματα των παιδιών. Τέλος, να ευχαριστήσω την Πηνελόπη και τον πατέρα της Κυριάκο Καραμπεΐδη που δέχτηκαν να την κάνουμε από κοινού την παρουσίαση.

06-12-2015

Παρουσίαση μου για την αναπηρία στο Σ.Δ.Ε ΔΕΛΤΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου).

(σ.σ. Να ευχαριστήσω και τον Γρήγορη, υποδιευθυντής του ΣΔΕ (βλ. φώτο) για την πολύτιμη βοήθειά του στην παρουσίαση)

06-10-2014

Παρουσίαση Βοccia στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φίλυρο Θεσσαλονίκης  στα πλαίσια της χθεσινής ημέρας Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού.

05-10-2014

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με αυτισμό Θεσσαλονίκης (17ης Νοεμβρίου 83- Πυλαία), φιλοξένησε τμήμα τάξης από το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και στο οποίο παρουσίασε στο πλαίσιο της ημέρας Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού, το παραολυμπιακό άθλημα Boccia.

Σε Ημερίδα των ΤΕΦΑΑ Σερρών

21-05-2013

(19:00-19:30) : Παρουσίαση του αθλήματός μου στην Ημερίδα των ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ για τα παρολυμπιακά αθλήματα.

(σ.σ. Στην φώτο διακρίνονται και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Ηλίας Ναλμπάντης)

Please reload

Για ποιους αγωνίζομαι...
 

Ήταν τότε (Φθινόπωρο του 2011) που αναρωτιόμουν (χρόνιο ερώτημα) αν αξίζει τελικά τον κόπο να αγωνίζεσαι στις διεθνείς διοργανώσεις με την Εθνική και για ποια Εθνική, ποιους άραγε να αντιπροσωπεύσεις και ποια πατρίδα μας έμεινε να αντιπροσωπεύσουμε;.. πολλά παρόμοια και βασανιστικά ερωτήματα... Πριν από καιρό μας είχε ανακοινώσει η αθλητική μας ομοσπονδία ότι αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα της συμμετοχής μας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπότσια Ατομικών αγωνισμάτων στο Χαμαρ (Hamar) της Νορβηγίας και όσοι διεκδικούσαμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 που θα γινόταν σε λίγους μήνες, θα έπρεπε να πληρώσουμε από την τσέπη μας, αλλιώς θα έπρεπε να πάρουμε απόφαση το ρίσκο της πιθανότατης περίπτωσης να αποχαιρετήσουμε το όνειρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και όλοι οι κόποι μας, χρήματα, ελπίδες και όνειρα, να πάνε χαμένα!

 

Σκεφτόμουν πλέον τότε πάρα πολύ σοβαρά να παρατήσω το Μπότσια και να αποχωρήσω από την Εθνική και ενεργό αθλητική δραστηριότητα.


Και τότε ήταν που η πολύ καλή μου φίλη Μαρία Θεολόγου με εμψύχωσε, με παρότρυνε να συνεχίσω, υποδεικνύοντας μου για ποιους τελικά άξιζε να αγωνίζομαι... σας το παραθέτω όπως ακριβώς το κοινοποίησε τότε (27-9-2011) στο fecebook:

 

"Για τους καρκινοπαθείς που πλέον πληρώνουμε από την τσέπη μας τους αντικαρκινικούς δείκτες, για τους πολύτεκνους που μας έκοψαν το επίδομα, αλλά φορολογούν τα αυτοκίνητα που πήραμε να χωράμε τα κουτσούβελά μας σα να είμαστε οι χλυδάτοι με τα τζιπάκια, για τους αναπήρους που δεν θα δικαιούνται πλέον επίδομα (μια που οι νομοθετούντες πιστεύουν στα θαύματα, οπότε θα φυτρώσουν καινούρια χέρια ή πόδια ή θα δουν μάτια και θα ακούσουν αυτιά ως δια μαγείας), για τους γονείς που έβαλαν λουκέτο στις οικογενειακές επιχειρήσεις και μαζί στο μόθχο μιας ολάκερης ζωής και δεν έχουν ούτε για το σύλλογο γονέων να πληρώσουν, για τους φίλους που ταλαιπωρούνται με τις «δίκαιες» κατανομές των υπουργείων (ο ένας σε νησί, ο άλλος στα γκράβαρα και τα παιδιά στους παππούδες), για τους άνεργους που βλέπουν τα όνειρά τους να πεθαίνουν, για τους εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους που δεν πρόκειται ποτέ να έχουν δίκαιη αντιμετώπιση έναντι των εχόντων «δόντι», για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν φοροδιέφυγαν και την πάτησαν, για τους απολυθέντες από πολυεθνικές, για τα ξαδέρφια μας στον Έβρο που καλλιεργούν χωραφάκια σε αγιασμένους τόπους (από χρόνια ξεχασμένους από το κλεινόν άστυ… κι όπως πάει θα θρηνήσουμε τους ακρίτες), για τα 2 γερόντια που είδα προχθές στη λαϊκή της γειτονιάς μου σχεδόν να παλεύουν ποιός θα πρωτοπάρει σάπια φρούτα από το καφάσι που έγραφε ΔΩΡΕΑΝ, για τις νέες γενιές που πρέπει να τους ζητήσουμε συγγνώμη για τη χώρα στην οποία τα μεγαλώνουμε κλέβοντάς τους την ελπίδα… για όλους εμάς Αλέξανδρέ μου να πας στην Αθήνα και στη Νορβηγία!

 

Μαζί δεν τα φάγαμε, για αυτούς όμως μαζί πονάμε, γιατί ξέρουμε καλά πως με τις δικές μας στερήσεις δεν πρόκειται κανένα ταμείο να ορθοποδήσει, αλλού είναι τα φράγκα μαζεμένα κι αυγατίζουν! 

 

Μόνος, χωρίς συνοδό, με δικά σου έξοδα… να πας καλέ μου! Να πας και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για όλους εμάς που χάνουμε τον ύπνο μας από τις έγνοιες, αλλά παρά το άχτι μας δεν χάνουμε το μεράκι μας, να πας για την ομάδα σου που δεν είναι άλλη από την Ελλάδα που βογκά. 

 

Στην ευχή του Θεού… καλή επιτυχία! 

Κάνε μας περήφανους αρχηγέ, το έχουμε ανάγκη!!!"

Τελικά, η αμφιταλαντευόμενη απόφαση μου εδραιώθηκε στο να συνεχίσω!. Αποφάσισα ότι άξιζε τελικά κάθε "θυσία" για όλους αυτούς τους ανθρώπους, για τους φίλους μου, για τους δικούς μου, για όλους τους συναθλητές μου, για τον προπονητή μου, για όσους αγαπώ και μ' αγαπούν... άξιζε πραγματικά να πληρώσω τα 1.050 περίπου ευρώ που στοίχισε τελικά η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Hamar, χρήματα που δεν πήρα πίσω ποτέ, ούτε και θα πάρω ποτέ, κατά τα άλλα μαζί τα φάγαμε με τον κ. Πάγκαλο (!) και το θέμα δεν είναι τόσο αν τα φάγαμε μαζί, αλλά για το ότι δεν πληρώνουμε μαζί!! Πλήρωσα, πήγα μόνος στην Νορβηγία χωρίς συνοδό, γιατί έπρεπε να πλήρωσα αλλά τόσα χρήματα για την συνοδό μου, αγωνίστηκα και τελικά έφτασα στον μικρό τελικό, κατατάχθηκα 4ος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο εξασφαλίζοντας την συμμετοχή μου στους Παραολυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου.

Τι και αν δεν πήρα τελικά μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2011 αν και έφτασα τόσο κοντά... τι κι αν δεν έφτασα στην διάκριση και τα μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες τους Λονδίνου 2012, δεν κλήθηκα στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Βουλή, ούτε καν σε Δημαρχείο και δεν γνώρισα κανένα από τους εξέχοντες άρχοντες ή άλλους επώνυμους και να με συγχαρούν... μου αρκεί που αγωνίστηκα και στο εθνόσημο μου είχα μαζί μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναφέρει παραπάνω ή Μαρία, μου αρκεί που έκανα χαρούμενους τους φίλους μου, τους δικούς μου, αυτούς που με αγαπούν και τους αγαπώ έχοντάς τους μαζί μου στο εθνόσημο και το εθνόσημο όπως όλοι ξέρουμε είναι πάντα, μα πάντα στο μέρος (στην πλευρά) της καρδιάς!

Σε ευχαριστώ Μαρία που μου έδειξε για ποίους ανθρώπους πραγματικά αξίζει και πρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να αφιερώνω πάντα τις όποιες επιτυχίες (ασήμαντες ή τεράστιες) με την Εθνική, στην Αυτοδιοίκηση, στην Κοινωνικη Δραστηριοτητα, παντού!...

ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now