© 2016 by Alexandros Papadakis

Έντυπα Δημοσιεύματα και Εκπομπές

Η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του Ελληνικού Μπότσια για το ομαδικό και γενικότερα η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για το 2017 σ' όλα τα ομαδικά αθλήματα και σε συνδυασμό με την 4η θέση στο World Open της Σεβίλης είμαστε χωρίς καμία αμφισβήτηση η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ του 2017...

 

[ Επικουρικά, ακούστε και την συνέντευξη στο «Παίζουμε Θράκη» με τον Κοσμά Πανταζή στον Maximum FM 93,6 ]

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ελληνικού Μπότσια… ήταν η 4η θέση στο Παγκόσμιο Ανοικτό της Σεβίλλης 2017 για το Ομαδικό BC1/BC2 με τους Αλέξανδρο Παπαδάκη (κάτοικος Διαβατών Θεσσαλονίκης), Παναγιώτη Σουλάνη και Χρήστο Κυπριώτη.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης είναι αθλητής στο Παραολυμπιακό άθλημα Μπότσια. Έχει βρεθεί στην Παραολυμπιάδα του Λονδίνου το 2012, έχει αγωνιστεί σε 12 διεθνείς διοργανώσεις και μάλιστα σε 19 Πανελλήνια πρωταθλήματα, έχει κατακτήσει 15 πρωτιές. Ο Αλέξανδρος μιλά στην κάμερα του Livemedia για το άθλημα,τις εμπειρίες του απ το Λονδίνο, την απουσία της πολιτείας και τέλος αναλύει την αξία του αθλητισμού και τη διαφορά του απ τον πρωταθλητισμό.

23/11/2016

«Παρατηρητής της Θράκης» (Εφημερίδα - Ράδιο - TV)

Αλέξανδρος Παπαδάκης «Δεν υπάρχει αναπηρία, που να απαγορεύει σε κάποιον να ασχοληθεί με το Βoccia»

Ως «βετεράνος» του αθλήματος, καθώς αποτελεί ένα από τα παλαιότερα μέλη της Εθνικής Ομάδας Boccia ο κ. Αλέξανδρος Παπαδάκης αναφέρθηκε στους λόγους που το Βoccia ανθίζει και αναπτύσσεται σε όλον τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας.
 
Οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, οι οποίες, όπως τόνισε, αποτελούν όχι μόνο επιτυχίες των αθλητών αλλά και του κ. Τζήμα που οραματίστηκε την ομάδα, οδήγησαν στην ολοένα και αυξανόμενη δημοφιλία του, η οποία ωστόσο είναι και αποτέλεσμα της φύσης του αθλήματος.  «Αρχικά πρόκειται για ένα άθλημα που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε, ό,τι μορφή και επίπεδο αναπηρίας και αν αντιμετωπίζει» τόνισε επισημαίνοντας πως σημαντικό ρόλο παίζει και ο σοβαρός ανταγωνισμός που υπάρχει σε εγχώριο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
«Δεν υπάρχει αναπηρία, η οποία δεν επιτρέπει σε κάποιον να κάνει Boccia» υπογράμμισε τονίζοντας τέλος πως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι δράσεις ενημέρωσης και προώθησης του αθλήματος, που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. 

Πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού κλειστού γυμναστηρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής η παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλήματος μπότσια.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αλλά και πρωταθλητές και παραολυμπιονίκες παρουσίασαν  στους φοιτητές το άθλημα, ένα από τα ελάχιστα που δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αλλά μόνο των Παραολυμπιακών Αγώνων.

–  Την έκτη θέση του ομαδικού στην κατηγορία BC1/BC2 και την 26η του ατομικού στο BC2, που ήταν και η καλύτερη από ελληνικής πλευράς στο αγώνισμα, κατέλαβε ο εβρίτης πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαδάκης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Μπότσια που ολοκληρώθηκε στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας.

Ένα βίντεο με αποσπάσματα από τις τηλεοπτικές εκπομπές "Με γνώση και μεράκι" της TV4Ε (16/12/2011) και Έκτη Αίσθηση" της ΕΤ3, που παρουσιάζουν τον αθλητή. Τα αποσπάσματα αυτά του βίντεο συρράφθηκαν από τον ίδιο τον αθλητή με αφορμή της τότε επικείμενης συμμετοχής του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες "Λονδίνου 2012" και προβλήθηκαν στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 18/2/2013.

Άρθρο τής εφημερίδας «Ελεύθερος τύπος» τής 10ης Ιουνίου 2011.
ΉΘΟΣ, αξιοπρέπεια και θέληση για ζωή «διδάσκει» ο 45χρονος Αλέξανδρος Παπαδάκης από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η εγκεφαλική παράλυση δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιδίωξή του να ζήσει μια «φυσιολογική ζωή». Πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλέχτηκε πρόσφατα αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαβατών και παράλληλα κατετάγη 15ος στην παγκόσμια κατάταξη του παραολυμπιακού αθλήματος boccia, στο οποίο πριν από λίγες μέρες αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία BC2.

Έβδοµος παγκοσµιονίκης στο παγκόσµιο πρωτάθληµα Boccia 2010 που έγινε στην Λισσαβώνα της Πορτογαλίας το διάστηµα 30 Μαΐου-10 Ιουνίου 2010, ανάµεσα σε 65 αθλητές από όλο τον κόσµο, κατετάγη ο Εβρίτης αθλητής Αλέξανδρος Παπαδάκης. Ο Θρακιώτης είναι αθλητής ΑΜΕΑ στο παραολυµπιακό άθληµα Boccia (Μπότσια) της κατηγορίας BC2. Κατάγεται από το προσφυγικό χωριό Νέοι Ψαθάδες Διδυµοτείχου, γεννήθηκε το 1966 στο Διδυµότειχο Έβρου και από το 1990 κατοικεί µόνιµα στην Θεσσαλονίκη. Η έβδοµη θέση που κατέκτησε αποτελεί την µεγαλύτερη διάκριση σε ατοµικό επίπεδο στο Boccia για την Ελλάδα, µετά τις πολύ µεγάλες επιτυχίες του Γρηγόρη Πολυχρονίδη. Επίσης έχει αναδειχθεί επανειληµµένα τα τελευταία 3-4 χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας τόσο στο ατοµικό της κατηγορίας BC2, όσο και στο οµαδικό BC1-BC2.

Please reload

Επερχόμενες Εκδηλώσεις

10.5.2020

​​Στην Αθήνα 11-17 Μαΐου 2020 θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια. Αυτό θα είναι το 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο (Θεού θέλοντος) θα συμμετάσχω και 11ο  με την φανέλα του Α.Σ.Α.Χ. 

28.5.2020

​​Στη Ναντ της Γαλλίας 30 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2020 θα διεξαχθεί το BISFed 2020 Nantes Boccia Regional Open με την συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

​​Στο Póvoa de Varzim του Πόρτο στην Πορτογαλία 13-20 Ιουλίου 2020 θα διεξαχθεί το BISFED 2020 PÓVOA DE VARZIM BOCCIA WORLD OPEN με την συμμετοχή -μεταξύ άλλων- και της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now