© 2016 by Alexandros Papadakis

Η θητεία μου στα Κοινά

September 23, 2018

 

«Θείο δεν γουστάρω καθόλου τους πολιτικούς, δημάρχους και όλους αυτούς... Εσύ όμως μου αρέσεις, όχι γιατί είσαι θείος μου, αλλά γιατί δεν είσαι σαν αυτούς τους άλλους, "κουστουμάτος"». Η φράση αυτή βγαλμένη από τα χείλι του ανιψιού μου, αμέσως χαράχθηκε με ανεξίτηλα μελάνι στον εσωτερικό μου κόσμο, στην συνείδησή μου... Η γενιά αυτή και οι προηγούμενες, έχουν κουραστεί να βλέπουν την εικόνα του "κουστουμάτου" να τους στερεί τα όνειρα και την ελπίδα, θέλουν να βλέπουν μια άλλη -μη συμβατή- εικόνα αρχόντων για να μπορούν να έχουν τουλάχιστον μία ελπίδα για το μέλλον τους..

 

Παρ’ όλου που πότε δεν υπήρξα οργανωμένο μέλος κάποιας πολιτικής-κομματικής παράταξη, ούτε ποτέ συμμετείχα ενεργά στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, το 2010 στις Δημοτικές & Περιφερικές Εκλογές πείστηκα να βάλω υποψηφιότητα. Εκλέχτηκα Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών του νεοσύστατου «Καλλικρατικού» Δήμου Δέλτα και στις 2 Ιανουαρίου 2010 εκλέχτηκα Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών. Στις Δημοτικές-Περιφερειακές εκλογές του 2014 δέχτηκα εκ νέου να βάλω υποψηφιότητα η οποία όμως ήταν μόνο συμβολική και με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο μπήκε και η τελεία της προσπάθειας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

«Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό.

Αγωνίζομαι να μείνω άνθρωπος. Και αυτό είναι η κορυφαία πολιτική μάχη. Να μπορείς να αποφύγεις τη βαρβαρότητα αυτής της εποχής. Να μπορείς να παραμείνεις άνθρωπος με τρυφερότητα. Με το δικό σου βλέμμα... [......]

Ε, έπρεπε να περάσω πολλά και να διαβάσω πολύ, για να καταλάβω πόσο μοναδικός και πόσο μοναχικός είναι ο δρόμος του επαναστάτη.» - Χρόνης Μίσσιος

 

Από την θητεία μου στον Δήμο 2011-2014

 

Οι θέσεις (προτάσεις) μου για τα ΑμεΑ του Δήμου Δέλτα που κατέθεσα στον αείμνηστο Δήμαρχο μας Νικ. Γιουτίκα ήταν από τις πρώτες σημαντικές μου ενέργειες, συνεισφορά στην κοινωνική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνίας, όπως και οι παρακάτω ενέργειές μου ως ένα μικρό δείγμα της συνολικότερης συνεισφοράς μου:

 

26-3-2011: Διοργανώσαμε στα Κύμινα Αγώνα επίδειξης πετοσφαίρισης (βόλεϊ) καθιστών μεταξύ των ομάδων: Α.Σ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ (ΑμεΑ) - .Α. Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ (Νεάνιδες).

 

 ​2 & 3-4-2011: Διοργανώσαμε Διημερίδα με θέμα «Μετάβαση στην Αναπηρία» - Μετά την αναπηρία τι; Εννέα εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων προσέγγισαν την αναπηρία μέσα στην σύγχρονη κοινωνία από διαφορετική σκοπιά προκειμένου να μας ενημερώσουν, να μας προβληματίσουν και να μας αφυπνίσουν για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

​  Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Απριλίου 2011 (11:00 ως 14:00) στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Δέλτα στην Σίνδο και ήταν ανοιχτή προς όλους. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

17-12-2011: ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ (Εορταστική εκδήλωση):

  Σε μία εποχή που οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της του Χριστού Γέννησις έχουν πάρει κοσμικό χαρακτήρα ή είναι απομίμηση εκδηλώσεων από την Εσπερία φερμένες, εμείς επιμένουμε να μένουμε πιστοί στο πνεύμα των ημερών. Χωρίς χορηγίες, πάτρωνες ή την βοήθεια άλλων φορέων, έτσι απλά και ταπεινά ευρανθήκαμε από το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.

      Με φάτνη τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Ν. Μαγνησίας. Φιλόξενο Πανδοχέα της φάτνης τον π. Γεννάδιο Βαλκογιαννίδη, Προϊστάμενο του Ναού. Προσκυνητές Ποιμένες όλους όσους έσπευσαν να έρθουν από όλο τον Δήμο, την ευρύτερη περιοχή, ακόμη και από την Θεσσαλονίκη καταθέτοντας ως δώρα την πίστη τους  στο θαυμαστό γεγονός  της Γέννησης του Χριστού. Τρεις Μάγους  τον κ. Ιωάννη Λιβιτσάνο (τιμώμενος & τιμώμενος χοράρχης), Δημοσθένη Κουσκούκη (χοράρχης και επιμέλεια των κείμενων). Μαρία Θεολόγου (απαγγελία κειμένων και παρουσίαση της εκδήλωσης) που κατέθεσαν ως δώρα, την ψυχή τους στο γεγονός. Και  Άστρο της Βηθλεέμ τα «παιδιά» με αναπηρία από το ίδρυμα Χρονιών Παθήσεων  Θεσσαλονίκης «Άγιος Παντελεήμονας»  που λάμπρυναν  την εκδήλωση μας , με την παρουσία τους!!!

      Ευφρανθήκαμε με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου από τα μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου του Πολυάνειου Ωδείου της  Ι. Μ. Πολυανής & Κιλκισίου  σαν Ψαλμούς Αγγελικών Ύμνων. Και όπως τα χνώτα των ζώων της φάτνης  ζέσταναν το Θείο Βρέφος έτσι κι εμείς αισθανθήκαμε το ζεστό χνώτο -ταυτόχρονα με τους ήχους-  των μελών της Χορωδίας, να βγαίνουν από την ψυχή κι όχι από το στόμα τους και να ζεσταίνουν τις  ψυχές μας. (περισσότερα εδώ)​​​​

Σύντομο βιογραφικό

 

Ο Αλέξανδρος Παπαδάκης γεννήθηκε στο Διδυμότειχο του Νομού Έβρου κι από τα τέλη του 1995 διαμένει μόνιμα στα Διαβατά).
Είναι άγαμος. Συνταξιούχος λόγω αναπηρίας.
Εικαστικός καλλιτέχνης (Ζωγραφική, Αγιογραφία, Ψηφιδωτό), έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.
Αθλητής, μέλος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδος, με πολλές επιτυχίες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia (Μπότσια).

Άλλες σχετικές πληροφορίες και κοινωνική δραστηριότητα:
Οι γραμματικές του γνώσεις είναι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Tην εκπαιδευτική περίοδο 2000/01 και 2001/02 παρακολούθησε τα μαθήματα του τμήματος Αγιογραφίας των εργαστηρίων Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών της Δ.Ε.Τ.Π.Α.Ν. στη Νεάπολη Θεσ/νίκης και την περίοδος 2009/10 ζωγραφική στα ίδια εργαστήρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγιογραφία την εκπαιδευτική περίοδο 2002-03 στο τμήμα Αγιογραφίας του εργαστήριου «Σύνθεσις» της Βασιλικής Μπουκόνη. Έχει παρακολουθήσει και μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Πολυάνειο Ωδείο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε αθλητικός παράγων (2007-2009) στον Α.Σ.(ΑμεΑ) Μέγας Αλέξανδρος 1994 Θεσσαλονίκης κι Αρχηγός πολλών αθλητικών αποστολών (2006-2009).

Είναι ενεργός εθελοντής, κυρίως στο χώρο της αναπηρίας. Ήταν ενεργό μέλος του ΜΚΟ Ι.Ε.Α. με αντικείμενο τον εθελοντισμό στην αναπηρία (2005-2009), το όποιο (Ι.Ε.Α.) εκπροσώπησε ως αρχηγός της Ελληνικής αποστολής σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με ή χωρίς αναπηρία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ταλίν της Εσθονίας το 2007.

Κατά το παρελθόν ήταν Δημιουργός και διαχειριστής Ιστοσελίδων με σπουδαιότερη την πρώτη επίσημη Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρ. Διδυμοτείχου & Ορεστιάδος (www.imdos.gr).

Παρ’ όλου που δεν ήταν ποτέ οργανωμένο μέλος σε καμία πολιτική-κομματική παράταξη, ούτε ποτέ συμμετείχε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα, το 2010 στις Δημοτικές & Περιφερικές Εκλογές, εκλέχτηκε Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών του νεοσύστατου «Καλλικρατικού» Δήμου Δέλτα και στις 2 Ιανουαρίου 2010 εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Η θητεία μου στα Κοινά

September 23, 2018

1/4
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now